Förlorade containrar av varor hittade nära sommarstuganUppdaterad 08.53 | Publicerad 08.43

14 kompressorer som tros komma från tappade containrar utanför Danmarks kust har hittats i ett sommarstugeområde på Jylland. Polisen befarar att folk stjäl varor som spolas i land.

Det var i fredags som fartyget från rederibjässen Mærsk tappade 46 containrar i havet utanför Jyllands kust. Den danska polisen understryker att det inte är tillåtet att ta saker som har drivit upp på land och som det inte råder någon tvekan om varifrån de kommer.

Under natten till söndagen var det många människor och bilar i rörelse längs kusten och danska polisen har bevakat området.

– Efter att innehållet i de här containrarna kommit in på stranden här uppe på Nordjylland har det varit stor aktivitet på stränderna, säger Karsten Højrup Kristensen, vaktchef vid Nordjyllands polis.

Han säger att polisen fick in en anmälan från ett sommarstugeområde i Blokhus under natten där boende sett en bil komma och lasta av något och köra i väg. En polispatrull, som skickades till området, hittade 14 kompressorer.

Polisen är övertygad om att kompressorerna kommer från de containrar som föll i havet eftersom identiska kompressorer har setts på stranden.

– Min hypotes är att någon trodde att de kunde ta dem. Och det är stöld, konstaterar Højrup Kristensen.

Containrarna föll överbord när den kraftiga stormen Pia drog in över Danmark. Rederiet Mærsk vill av hänsyn till kunderna inte berätta vad som finns i de förlorade containrarna men en del av innehållet har alltså nu spolats upp på stränderna längs Danmarks kust.