Kelsey födde två barn på två dagar: ”En av en miljon”


Kelsey Hatcher i Alabama är en av de cirka 0,3 procent av kvinnor som har två livmödrar. Det är extremt ovanligt, men att dessutom bli gravid i båda samtidigt beskrivs av hennes läkare som ”en på miljonen”, rapporterar BBC.

”Jag tappade andan. Vi kunde inte tro att det var sant,” säger hon om när de upptäckte att hon var gravid med en till bebis på ett ultraljud.

Bebisarna kan beskrivas som tvåäggstvillingar, men till skillnad från en typisk graviditet med tvillingar har de inte delat samma livmoder. Den första föddes på tisdagen och den andra kom till världen tio timmar senare på onsdagen efter en totalt 20 timmar lång förlossning.

”Man skulle kunna beskriva det som att det var två bebisar som var i samma mage samtidigt, men de har haft olika bostäder,” säger läkaren Richard Davis.