Många olyckor på vägarna under julen – en prognos för halt väglagJulaftonsruschen har lett till flera olyckor på Europavägarna

Polisen och räddningstjänsten varnar för halka på vägarna efter flera olyckor i hela landet. På E4 mellan Söderhamn och Hudiksvall har en bil kört in i mitträcket, vilket har orsakat begränsad framkomlighet på vägen. En singelolycka har också inträffat på väg 40 nära Bottnaryd, och två olyckor har rapporterats inom en kort tidsram i Gävleborg.

På E4 i Vaggeryds kommun söder om Jönköping har en bil kört in i mitträcket, medan en bil körde in i ett mitträcke på E6 norr om Rylandsmotet i Tanumshede.

SMHI har utfärdat varningar för halka på vägarna i södra Sverige till klockan 23.00, inklusive sex gula varningar för plötslig ishalka på vägar på Öland, Gotland, Skåne och Götaland. Dessutom har två varningar utfärdats för snöfall med halka på vägarna i Svealand.

Flera andra olyckor har också rapporterats, inklusive en olycka på E45 där tio bilar var inblandade och tre personer fördes till sjukhus, samt en olycka utanför Falkenberg som ledde till tillfällig avstängning av E6.

I höjd med Björkliden norr om Kiruna körde en buss med 53 personer i diket, vilket resulterade i fyra personer som fördes till sjukhus.

Polisen och räddningstjänsten i Småland har uppmanat trafikanter att vara försiktiga på E4 på grund av halka, och en bil som kört av vägen strax norr om Huskvarna ledde till två personer med ont efter händelsen.

SMHI fortsätter att varna för plötslig ishalka under juldagen, med tre varningar för norra delar av Götaland till klockan 16.00 samt varningar för snöfall med halka i mellersta och östra Svealand.