Ministern uppmanas att avgå efter att ha gjort våldtäktsskämt


Storbritanniens inrikesminister James Cleverlys skämt föll inte i god jord. Arkivbild.


Den brittiske inrikesministern James Cleverly är i blåsvädret sedan han skämtat om våldtäktsdroger – endast några timmar efter att han tillkännagivit planer på att bekämpa ”spetsande” som han själv kallade ”perverst”.

Cleverly uppmanas att avgå från flera håll sedan han enligt uppgift skämtat om att droga sin fru. Händelsen ägde rum i måndags under ett inofficiellt evenemang hos premiärministern.

Han berättade för en grupp kvinnliga gäster att hemligheten bakom ett långt äktenskap är att ha en fru som ”alltid är lätt drogad” så hon aldrig kan inse att det finns bättre män där ute”, enligt Sunday Mirror.

Cleverly ska ha sagt att ”lite Rohypnol” – den så kallade våldtäktsdrogen – ”i hennes drink varje kväll inte är olagligt om det bara är lite”.

Sömnmedlet är ökänt för att användas vid sexuella övergrepp. Drogen placeras i någons dryck utan deras vetskap och kan leda till medvetslöshet och minnesförlust.

Cleverly har bett om ursäkt genom en talesperson för vad han kallar ett ”ironiskt skämt” och han hade uppfattat samtalet som privat.