Misstänkt trafficking: Indiska medborgare fast på flygplatsenFransk polis undersöker trafficking av indiska resenärer

Sedan i torsdags har över 300 indiska medborgare varit fast på flygplatsen Vatry i Frankrike efter att deras flygplan stoppades av polisen. Myndigheterna försöker nu avgöra om passagerarna är offer för människohandel. Beslut väntas under söndagen.

Charterplanet tillhör det rumänska lågprisföretaget Legend Airlines och mellanlandade i Frankrike på väg från Förenade Arabemiraten till Nicuragua. Enligt åklagaren misstänks det vara ett fall av trafficking. Under söndagen intervjuas passagerarna för att avgöra om de ska kvarhållas eller släppas.

Bland passagerarna finns familjer och barn, inklusive flera utan målsman. Två passagerare har gripits i samband med utredningen om misstänkt organiserad människohandel. Legend Airlines förnekar inblandning och säger att det var ett annat företag som chartrade planet och som ansvarade för att kontrollera passagerarnas identitetshandlingar.

Nicuragua har utsetts av USA:s regering som ett land som inte uppfyller minimikraven för att eliminera människohandel.