Nya rapporter om kräk-kaos på Gran Canaria-hotell: Svenskar drabbade av smittan”Vinterkräksjukan fortsätter att sprida sig på Gran Canaria – Apollo bekräftar sjukdomsfall på semesterorten”
Gran Canaria kämpar fortfarande med ett utbrott av vinterkräksjuka, vilket drabbat skandinaviska resenärer på ön. En semesterfirare vid namn ”Anna” rapporterar att hennes två barn har smittats av viruset medan de semestrar på Maspalomas resort, bokat genom Apollo.

Enligt Anna, som vittnat om sjukdomsutbrottet, ligger personer överallt och kräks på grund av det pågående regnovädret som tvingar dem att hålla sig inomhus. Enligt henne, har även delar av personalen insjuknat och nya svenska resenärer anländer till hotellet.

Apollo har bekräftat att nio av deras svenska resenärer och totalt 20 personer på hotellet har smittats av vinterkräksjukan. De har också förtydligat att de har intensifierat städrutinerna på hotellet och rekommenderat resenärerna att vara noga med handhygien.

Trots utbrottet av vinterkräksjuka är det ännu inte aktuellt med isolering för att förhindra smittspridning, men Apollo följer utvecklingen noggrant. De samarbetar med hotellet för att vidta lämpliga åtgärder och ger råd till resenärerna om att undvika att vistas bland andra om de är sjuka.

Det bekräftas att ”Anna” egentligen heter något annat.