Pepparsprej används mot demonstranter i BelgradHundratals demonstranter i Belgrad protesterna söndag kväll mot det ifrågasatta resultatet av förra veckans val. Demonstranter försökte ta sig in i stadshuset och använde flaggstänger, stenar och ägg för att krossa fönstren, men stoppades av polisen som använde pepparsprej för att skingra dem.

Parlaments- och lokalval hölls den 17 december i Serbien, och sittande president Aleksandar Vucic utropade tidig seger för sitt parti, högerpopulistiska SNS. Men internationella valobservatörer, inklusive representanter från OSSE, rapporterade om oegentligheter såsom röstköp.

I en kommentar till söndagens oroligheter sade Vucic att staten har möjlighet att gripa och ställa de ansvariga för händelserna vid stadshuset inför rätta. Han avfärdade dock demonstrationerna som en revolution och sa att de inte kommer att lyckas.