Tre personer döms efter att en man dog i en släpolycka
En man i 20-årsåldern omkom i en arbetsplatsolycka när han fick en 2,5 ton tung släpkärra över sig. Nu har två chefer och en anställd i företaget dömts till villkorlig dom och dagsböter för bland annat arbetsmiljöbrott, skriver Göteborgs-Posten.

Det var i juni 2021 som ett arbete pågick i en dagvattenkulvert under E6 i Kungälvstrakten. En specialbyggd släpkärra lyftes upp av en kranbil med spännband. Plötsligt gick ett av spännbanden sönder och släpkärran välte över mannen. Efter att arbetslaget lyckats lyfta på släpet kunde mannen dras fram men hans liv gick inte att rädda.

Enligt kammaråklagare Roger Olsson användes fel utrustning som förankrades på fel sätt.

Företagets vd och vice vd döms båda för arbetsmiljöbrott. Den person som skötte kranbilen fälls för vållande till annans död då han enligt tingsrätten tog en risk som han borde förstått ”kunde leda till en olycka”.

Bolaget ska också betala en miljon kronor i företagsbot.