Djurgården – kungens utvalda boplatsKungliga Djurgården – något av kungens dyraste tillgång

Kungliga Djurgården är betydligt mer än en vacker park. Enligt Fastighetsnytt är marken på denna 8,3 miljoner kvadratmeter stora oas värd otroliga 65 miljarder kronor. Här bor medlemmar av kungafamiljen, skådespelare, finansmoguler och andra betydande personligheter.

Historien om Djurgården går tillbaka mer än 700 år, då svenska kungligheter, inklusive Kung Magnus Ladulås, började njuta av områdets natur. Under årens lopp har området försetts med många nöjesanläggningar och museer, och 1995 blev det en del av Nationalstadsparken.

Kungens ö är en exklusiv och ökänd plats att bo på, med många betydande personer som har slagit sig ned här. Bostäderna på Djurgården ägs av staten men disponeras av kungahuset, och endast de få utvalda som har anknytning till hovet får bo där. Att bo på Djurgården innebär en känsla av exklusivitet och närhet till både stad och natur.även om det också innebär att man måste skriva under ett avstående av besittningsrätt.

Förutom de som bor på Djurgården finns det även de som äger sina egna hus där. Men även de måste betala arrende för marken till kungen och kan inte sälja sina hus utan att de nya ägarna godkänns av kungen.

Sammanfattningsvis är Kungliga Djurgården, med sin unika kombination av historia, natur och exklusivitet, en av kungens mest värdefulla tillgångar. Det är en plats som inte bara är en källa till njutning för många, utan även en källa till inkomst för förvaltningen av området.