Märkliga planer hos Renade JönssonliganUppdaterad 09.31 | Publicerad 06.25

Flera bilar fick punktering i Bromma i västra Stockholm efter en märklig inbrottskupp under måndagsmorgonen.

Enligt polisen körde tjuvarna fram till grindarna till ett byggvaruhus i Bromma, där även flera företag huserar. Med hjälp av en motorkap ska de ha brutit sig in för att sedan lasta bilen med stöldgods.

– Men det märkliga med brottet är inte själva inbrottet i sig, även om ett byggvaruhus kanske är ett ovanligt val, utan att bilen sedan släppte fotanglar längs hela flyktvägen för att komma undan, säger polisens presstalesperson Ola Österling.

Efter att ha flytt brottsplatsen vid 05.06 släppte tjuvarna fotanglar längs bland annat Tranebergsbron och upp mot Ulvsunda, vilket fick flertalet bilar att drabbas av punktering.

– Vi vet inte hur många som drabbats men det är nog många som har blivit förbannade för det är ju inte så kul att byta däck i snöstorm. Vi har reagerat på själva tillvägagångssättet. Det är verkligen rena Jönssonligan-kuppen, säger Ola Österling.

Vid 06-tiden fanns inga spår av förövarna.

Foto: Johan Nilsson / TT

Inte bra för däcken. Arkivbild.