Problemet med halkan kvarstår i jultrafiken


Det milda vädret i de södra delarna av landet riskerar att skapa problem i trafiken även under juldagen. Arkivbild.
Det milda vädret i de södra delarna av landet riskerar att skapa problem i trafiken även under juldagen. Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT

Jultrafiken bjuder på fortsatt hala vägar i södra Sverige.

Enligt SMHI finns det även risk för översvämmade vägar längs delar av västkusten.

Det milda vädret i de södra delarna av landet riskerar att skapa problem i trafiken även under juldagen. SMHI har varnat under morgonen fram till eftermiddagen för plötslig ishalka i norra Götaland och delar av södra Svealand. Även senare under dagen kan det vara halt i de här områdena, efter att de här varningarna slutat gälla, säger Sofia Söderberg, meteorolog på SMHI.

Problemen kan även komma att krypa längre ned söderut i takt med att temperaturen sjunker ned på minus. Det passerar också en del regn och blötsnö under dagen. Är vägarna fortfarande blöta kan det frysa till under eftermiddagen och kvällen, och det kan vara värt att ha koll på, säger Sofia Söderberg.

SMHI har även utfärdat en orange varning för högt vattenstånd längs delar av västkusten, där det finns risk för översvämning. Vid klockan 07 ligger vattennivåerna i både Helsingborgstrakten och i Halmstad omkring 100 centimeter över det normala.