Två personer gripna efter att ha kört på polisbil två gånger


Två personer greps. Arkivbild.


Under en jakt på ett par biltjuvar i Nässjö körde tjuvarna på polisbilen inte bara en, utan två gånger.

Larmet om bilstölden kom vid 20-tiden på julafton och polisen fick några timmar senare syn på den. Det upptäckte dock tjuvarna, som valde att köra på polisbilen och sedan smita från platsen, skriver polisen.

När jakten senare hamnade i en återvändsgränd uppmanades tjuvarna att stanna, men valde i stället att backa på polisbilen. Jakten fortsatte, men biltjuvarna kunde stoppas några kvarter längre bort.

Två män i 55–60-årsåldern greps och anhölls senare. De är nu misstänkta för en rad brott: drograttfylleri, ringa narkotikabrott eget bruk, narkotikainnehav, tillgrepp av fortskaffningsmedel, grov vårdslöshet i trafik, försök till grovt våld mot tjänsteman, blåljussabotage samt grov olovlig körning.