Vargarna på Skansen tog min mat



Jonatan Unge, 44, bodde i ett stort gult trähus på Kungliga Djurgården i Stockholm, där han växte upp med hungriga vargar och uttrar som grannar. Hans barndom var fylld med äventyr och småstadskänsla mitt i storstaden. Skolan han gick på hade endast 17 elever, varav fem i hans årskurs, vilket gav en känsla av en liten by mitt i stan.

Han berättar om att elefanterna brukade gå på morgonpromenader runt Skansen, och hur de en gång åt upp hans korvmackor under en utflykt när han gick i skolan. När skolan var slut, var det perfekt för pojkstreck och äventyr på Gröna Lund och Skansen, där han en gång till och med räddade djurens egendom från att rymma.

Jonatan Unge berättar om den kluvna relationen mellan de boende på Djurgården och nöjesparkerna som Gröna Lund och Skansen, och berättar att det har funnits planer på att flytta Gröna Lund till Slakthusområdet, men parkerna står fortfarande kvar.

Numera bor Jonatan Unge i Malmö med sin sambo och sina två barn, men Djurgården och dess äventyr kommer alltid att ha en speciell plats i hans hjärta.