29-åringen kämpar hårt för framgång i Dubai
Samuel Wass kom till Dubai med en dröm och tio års erfarenhet inom restaurangbranschen. Men att driva restauranger i en stad där skatter inte finns har visat sig vara mycket dyrare än han förväntat sig. Trots detta kämpar han vidare.
Samuel driver tre restauranger i Dubai och han kämpar med att hantera personalfrågor, menyer, inköp, utbildning, köksservice, juridiska frågor och marknadsföring. Han erkänner att han har en tendens att ta på sig för mycket och säger ja lite för ofta.
Trots den tuffa situationen betonar Samuel att det är viktigt att ha en solid ekonomisk buffert innan man slår sig ner i Dubai. Han varnar också för att det är lätt att bli lurad av stadens glitter och glamour, och att många som kommer dit får kämpa hårt för att lyckas.
Samuel betonar att de höga kostnaderna i staden gör det till en daglig kamp. Men trots detta verkar han fokuserad på att upprätthålla sina restauranger och tänker inte mycket på frågor som demokrati och socialt skyddsnät.
Han uppmanar de som är intresserade av att flytta till Dubai att vara förberedda, avsäga sig illusioner och skapa sin egen trygghet. Trots utmaningarna fortsätter Samuel att kämpa hårt för att lyckas i den dyrbara metropolen i öknen.