Polisen beskjuten med fyrverkerier


Fyrverkerier sköts mot polis i Avesta under natten. Arkivbild.


Flera poliser besköts med fyrverkerier vid tolvslaget på Marcustorget i centrala Avesta.

Ingen person skadades men en 19-årig man omhändertogs på platsen och misstänks nu för framkallande av fara för annan, försök till våld mot tjänsteman samt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor

– Det blev riktigt otäckt när de sköt fyrverkerier rakt in i en folkmassa och mot de patruller som fanns på plats, så det var ren tur att ingen skadades, säger Rasmus Eriksson, vakthavande befäl på polisen i region Bergslagen.

I samband med att mannen omhändertogs försökte flera personer stoppa polisbilen.

– Det kom andra och la sig i och ställde sig u vägen för polisbilen så fyra av dem är misstänkta för blåljussabotage, säger Rasmus Eriksson.