Vargjakten 2024 fortsätterVargjakten har startat och totalt får 36 vargar skjutas. Över 3 000 jägare har anmält sig i hopp om att fälla varg. Jakten pågår till 15 februari eller tills dess att alla 36 vargar skjutits.

Flest jägare, strax över 1 000, finns i Västra Götaland där sex vargar får skjutas. Redan på första dagen hade åtta vargar skjutits, men Svenska Jägarförbundet anser att årets licensjakt är för liten för att hålla vargstammen i schack.

I Södermanland tillåter Länsstyrelsen för första gången licensjakt på varg. Målet är att tömma Grytenreviret på varg. Vissa organisationer är emot jakten helt och anser att vargstammen är för liten med tanke på att den är en isolerad population i Sverige och Norge.

Tilldelningen av vargar som får skjutas är följande:
– Värmlands län: Sex vargar i Tjunkenreviret
– Västmanlands län: Sex vargar i Venabäckenreviret
– Västra Götalands län: Sex vargar i Ripelångeneviret
– Örebro län: Sex vargar i Tångeråsareviret och sex vargar i Villingsbergsreviret
– Södermanlands län: Sex vargar i Grytenreviret