Mary-yra härskar över hela Australien



När Mary Donaldson från Hobart, Tasmanien, gifte sig med Danmarks kronprins Frederik 2004 blev det Maryfeber i Australien. Febern verkar inte ha avtagit nu när Mary blir den första drottningen från landet. Inte bara danskarna firar den nya kungen och drottningen, utan australiensare firar henne mer än danskarna själva.

En av anledningarna är att Mary är från Tasmanien och den första australiern som blir drottning i ett europeiskt land. I Sydney råder festyra på puben El Loco Slip Inn där Mary och prinsen möttes för snart 24 år sedan. Flera tv-bolag kommer sända live direkt från puben under kröningen.

Puben har skapat en speciell cocktail för att fira, kallad ”There’s Something About Mary” som innehåller dansk akvavit, vodka, litchifrukt, citron, vanilj och aquafaba. En dansk korv med mexikanska influenser har också skapats för att hylla Marys blivande kung Frederik X.

Marys hemstad Hobart kommer också att fira sin drottning genom att lysa upp en bro i rött och vitt. Maryfebern råder i Australien och det är tydligt att australiensarna har en särskild plats i sitt hjärta för den blivande danska drottningen.