Wael Al Dahdouh går iväg för operation



Al Jazeera-journalisten Wael Al Dahdouh har förlorat nästan hela sin familj och flera kollegor under kriget i Gaza. Nu har han tillfälligt lämnat det palestinska territoriet medan han får vård för skador efter en israelisk attack.

Kanalens byråchef har blivit en symbol för de många lokala journalister som är de enda som kan rapportera på plats från det isolerade Gaza. Under kriget har han själv blivit nyheten, med livet som insats.

Al Dahdouh och flera familjemedlemmar dödades i en israelisk attack mot flyktinglägret Nuseirat. Han har också skadats vid en annan attack mot en FN-skola i Khan Yunis, där en kollega dödades.

Äldste sonen, journalisten Hamza Al Dahdouh, dödades tillsammans med en videofotograf i en israelisk missilattack. Även den attacken har beskrivits som riktad mot journalisterna.

Journalistorganisationen Committee to Protect Journalists har konstaterat att kriget i Gaza är det dödligaste för journalister sedan de började föra statistik för 30 år sedan. Under kriget har minst 83 journalister dödats, varav 67 av dem varit palestinier.

Efter att fått vård i Qatar hoppas Wael Al Dahdouh kunna återvända till Gaza för att fortsätta rapportera om vad som sker. Men kriget har tagit en stor del av hans familj och hans kollegor, och risken för journalister i Gaza fortsätter att vara hög.