Justin Lee Turner firade sin femårsdag



Femårig pojke blev strypt till döds i South Carolina 1989 och föräldrarna åtalas efter 32 år med hjälp av ny teknologi

Pojken, Justin Lee Turner, försvann i mars 1989 och polisen och volontärer letade efter honom i två dagar innan hans kropp hittades i en skåp i familjens husvagn. Föräldrarna, Victor Lee Turner och Megan Renee Turner, blev misstänkta för mordet, men utredningen lades ned på grund av bristande bevis.

Nu, 32 år senare, har fallet öppnats igen tack vare ny teknologi. Mikroskopiska fibrer från Justins kläder kunde kopplas samman med ett band från parets hem och visade sig vara bevis nog för att åtala föräldrarna. Sheriff Duane Lewis berättade att dessa fynd kopplade mordvapnet till tyg på pojkens kläder och stödjer teorin att han stryptes till döds.

På en presskonferens närvarande även Justins kusin Amy Parsons sa att det var på tiden att rättvisan äntligen kommer för familjen och att föräldrarna inte förtjänar en dag till utanför fängelse.

Föräldrarna, idag 69 och 63 år gamla, hade flyttat och förändrat sina namn efter att utredningen lades ned och har levt fria i 34 år innan de nu åtalas för mordet på sin son.