Polisen meddelar om djur: Inte vår notis



Klockan 15.18 uppdaterades artikeln. Den ursprungliga publiceringen gjordes klockan 14.31. Polisen i region Öst rapporterade att en liten hare hade hittats. Polisens presstalesperson Marcus Anefur bekräftade att de inte hade publicerat notiserna om djuren.

Märkliga notiser om djur hade publicerats på polisens hemsida, inklusive en om en liten sköldpadda. Avsändaren var en person som kallade sig för ”Markus”. Det visade sig dock att det inte var presstalespersonen Marcus Anefur som hade publicerat notiserna.

Vid 14.30-tiden sa Anefur att de skulle undersöka intern hur notiserna hade hamnat på hemsidan. Notiserna togs bort efter bara några minuter av polisen i region Öst.

Initialt var det oklart hur notiserna hade hamnat på hemsidan, om det var internt eller via en extern källa. Efter en intern utredning kunde polisen fastställa att notiserna hade lagts in i samband med en uppdatering av publiceringssystemet av polisens IT-avdelning. Det var ett misstag och man trodde att det skulle gå ut i testsystemet, men istället hamnade det i det skarpa systemet, enligt Marcus Anefur från polisen.