Amnesty kräver utredning av krigsbrott på VästbankenAmnesty International larmar om uppenbart övervåld från israeliska styrkor på Västbanken. Organisationen kräver att fallen tas upp som möjliga krigsbrott av Internationella brottmålsdomstolen och vill belysa det illegala våldet som man menar att israelisk militär utövar. Det finns vittnesmål från flera händelser som inträffade efter att kriget mellan Hamas och Israel inleddes den 7 oktober. Organisationen har också filmklipp och foton från fallen, men har inte fått svar från den israeliska militären på sina begäranden om information om fallen.

Det har dödats minst 507 palestinier på Västbanken under 2023, varav 81 barn. Mellan den 7 oktober och den 31 december 2023 dödades 299 palestinier, vilket är 50 procent fler än under årets första nio månader. I januari i år dödades över 60 palestinier på Västbanken, varav minst 13 barn. Det att uppstå en situation där det illegala våldet från israeliska styrkor på Västbanken har hamnat i skuggan av kriget i Gazaremsan, vilket Amnesty International försöker belysa genom sitt arbete.