Hittade nya ”hundbullar” på ett annat ställe i Malmö


Under måndagsmorgonen fick polisen larm om nya bullar med metallbitar vid gångtunneln under Sallerupsvägen från Östra Kyrkogården till Baragatan. Uppringaren hade hittat mellan 20 och 25 bullar som liknade de tidigare farliga bullarna, enligt Nils Norling, presstalesperson hos Malmöpolisen. Han uppmanar hundägare att vara vaksamma eftersom det kan finnas fler bullar utlagda.

Kan finnas fler

Polisen tror att det rör sig om flera personer som lägger ut de farliga bullarna och betonar att de tar brotten på största allvar. Dessa brott är dock svåra att utreda eftersom de oftast sker under natten eller tidiga morgnar när det är få människor ute, vilket minskar antalet potentiella vittnen. Dessutom är det svårt att utvinna DNA-spår från bullarna eftersom de är bakade i ugn.

Anmälan om förgöring

Polisen kommer att upprätta en anmälan om förgöring, vilket innebär att försök har gjorts att skada djur eller växter. Tidigare har liknande fynd gjorts vid Dalaplan i Malmö.