Undantagstillstånd utlyst i Kalifornien på grund av hotande stormEn våldsam storm hotar Kalifornien och 14 miljoner människor uppges vara i fara. Enligt guvernören Gavin Newsom är det en allvarlig storm som kan vara livshotande. BBC rapporterar att ett halvt års nederbörd väntas i Los Angeles under måndagen. NWS har utlyst undantagstillstånd i tio områden i Kalifornien och varnar för potentiell livsfara på grund av väntade översvämningar, jordskred, vågor och vindar. Enligt NWS är det extremt farligt att vistas i områden längs kusten och i Sierra Nevada hotar ”mycket tung snö” som kan göra det farligt och omöjligt att ta sig fram i trafiken. Ovädret har redan börjat ta sig in över delstaten och har orsakat skador, bland annat ett dödsfall i Sacramento Valley. Evakueringsorder har utfärdats för invånare i flera områden i Los Angeles, Santa Clara och Santa Barbara, och flera flyg har ställts in. Guvernören Newsom betonar att Kalifornien är redo att hantera effekterna av den allvarliga stormen, som enligt NWS kan bli en av de mest dramatiska väderdagarna i mannaminne.