Biden oroas för Charles


USA:s president Joe Biden.


Flera av världens ledare har reagerat på nyheten om att Storbritanniens kung Charles vårdas för cancer. USA:s president säger till medier att han försökt ringa kungen efter att ha nåtts av beskedet, rapporterar ABC News.

– Jag oroar mig för honom. Jag fick nyss höra talas om hans diagnos men jag ska tala med honom.

Rishi Sunak, Storbritanniens premiärminister, önskar via sociala medier kungen ett ”snabbt och fullständigt tillfrisknande”.

Från Frankrike skickar president Emmanuel Macron en hälsning via X, tidigare Twitter.

”Önskar hans majestät kung Charles III ett snabbt tillfrisknande. Våra tankar går till det brittiska folket”, skriver Macron.

Även Kanadas premiärminister Justin Trudeau tog till sociala medier för att meddela att hans ”tankar är med” Charles, som han hoppas tillfrisknar skyndsamt.

Det var i måndags beskedet kom att kungen behandlas för cancer, av ett slag som inte närmare offentliggjorts. Sjukdomen upptäcktes i samband med att Charles förra helgen opererades för förstorad prostata – men det ska inte handla om prostatacancer.

Kung Charles fortsätter att fungera som Storbritanniens statschef, men har tills vidare ställt in sina officiella uppdrag. Andra högt uppsatta medlemmar av kungahuset väntas sköta kungens åtaganden.