Oliwer, 15, hittades på Davids ”dödslista”: Känns otroligt hemsktFotot taget av Anders Deros har återskapat känslor av chock och fruktan hos Oliwer och hans familj. Oliwer upptäckte att han var den huvudsakliga måltavlan i en planerad skolattack, trots att han inte kände gärningsmannen, David. Familjen har kämpat med att hantera den uppkomna situationen och fruktan för vad som kunde ha hänt om attacken hade blivit verklighet.

Maria, Oliwers mamma, är mycket kritisk till avsaknaden av åtgärder från skolans sida och menar att Oliwers liv har krympt på grund av situationen. De upplever brist på stöd och kärlek från samhället och menar att det politiska klimatet spelar in i uppkomsten av liknande situationer.

Rättegången mot David har inletts, men familjen kämpar fortfarande med konsekvenserna av det inträffade. Det finns hjälp att få för personer som mår dåligt genom flera organisationer och linjer, men för familjen har den alldagliga tillvaron fått en ny betydelse.