Some had to climb out through the window


Uppdaterad 09.57 | Publicerad 09.41

Statsminister Ulf Kristersson (M) kommenterar nattens sprängning på Instagram. Arkivbild.


Statsminister Ulf Kristersson (M) kommenterar nattens sprängning i hans hemstad Strängnäs.

”Jag tänker på alla Strängnäsbor i Dammen och Finninge som kl 04 i natt tvingades lämna sina hem, en del fick klättra ut genom fönstret. Jag vet att många nu hjälper till och hoppas att ni snart får komma hem igen”, skriver han på Instagram.

Vidare skriver han att utvecklingen ska vändas och att det ska bli svårare att bli kriminell i Sverige.

Vid årsskiftet skärpte regeringen minimistraffet så att den som grips med sprängmedel på sig ska hamna i fängelse i minst fyra år. Ingen har dock såvitt känt gripits för den senaste tidens sprängningar.