Aliyevs förväntade storseger i Azerbajdzjan


Människor firar llham Aliyevs seger i Azerbajdzjans huvudstad Baku.


Azerbajdzjans auktoritäre ledare Ilham Aliyev har valts till en femte mandatperiod. Det visar tidiga siffror från onsdagens presidentval i den hårt hållna diktaturen, som saknar oberoende medier och en riktig opposition.

Med 54,5 procent av valdistrikten räknade uppges Aliyev ha vunnit valet med 92,1 procent av rösterna.

Hans popularitet tros ha ökat efter att Azerbajdzjan i september förra året återupprättade kontroll över den länge omstridda utbrytarregionen Nagorno-Karabach i en militär blixtoffensiv. Fler än 100 000 personer fördrevs till Armenien, vilket Armenien beskriver som etnisk rensning.

Ilham Aliyev har redan styrt Azerbajdzjan i 20 års tid. Han tog vid efter sin pappa Heydar Aliyev när denne avled efter tio år vid makten. I valet 2018 tillskrevs Ilham Aliyev segern med drygt 86 procent av rösterna.