Attack av hyenor nära universitet i Kenya


Lokalbor pekar ut var en man attackerades och dödades av hyenor medan han plockade ved i en angränsande skog.


Kringstrykande hyenor dödade en man och skadade ytterligare två personer nära ett universitet utanför Kenyas huvudstad Nairobi, uppgav myndigheter på tisdagen.

Mannen som dödades samlade ved när en hyena gick till attack, uppger anhöriga. En av de andra som skadats, en 21-årig ingenjörsstudent, förlorade en tumme i attacken.

En grupp viltvårdare som undersökte platsen där den dödliga attacken skedde hittade kvarlevor av ytterligare ett offer, uppger det östafrikanska landets viltvårdsmyndighet KWS.

Studenter vid universitet, som gränsar till Nairobis nationalpark i Ongata Rongai, protesterade på tisdagen mot bristande säkerhet. De blockerade vägar och polisen använde tårgas för att skingra dem.

Attacker av hyenor har blivit vanligare i området. I januari dödades en tioårig pojke, vilket ledde till nya riktlinjer för hur man ska agera vid ett möte.

”Om du står inför en hyena, rör dig inte förrän den gör det och fortsätt vara vänd mot dess håll. Var högljudd, se aggressiv och skrämmande ut för att avskräcka hyenan”, rekommenderar KWS.