M-topps ledande medlem delade stötande bilder: ”Bara oskyldig skämt”Johan Abrahamsson, Moderaternas förbundsordförande i Västra Götaland och kommunstyrelsens ordförande i Mariestad, har blivit anklagad för att ha delat bilder med kränkande innehåll i en privat chatt. Bilderna visar sexistiskt, homofobt och rasistiskt innehåll och delades mellan 2019 och 2022. Abrahamsson försvarar sig med att kalla det ”helt vanlig buskishumor” och säger att han står för det.

Kritik har riktats mot Abrahamsson från partikollegor, inklusive biträdande partisekreterare Karin Juhlin, som menar att hans handlingar kan uppfattas som grov och omdömeslös humor. Efter att ha fått kritik har Abrahamsson bytt fot och ångrar nu sina handlingar. Han har bett om ursäkt till de som tagit illa upp.

Den aktuella artikeln publicerades 18.07 och uppdaterades 17.29. Bilderna som Abrahamsson delade visar bland annat en bildtext som refererar till Vänsterpartiet och dess partiledare Nooshi Dadgostar, vilket har lett till kritik från flera håll. Abrahamsson medger att bildmeddelandena var olämpliga och har tagit kritiken till sig.