Stort antal saknas efter eldhärjat i Chile


Skogsbränder har ödelagt samhället Viña del Mar i Chile. Bilden är från i måndags.


Minst 131 människor har omkommit och över 300 personer saknas fortfarande efter omfattande bränder som rasar i Chile, uppger myndigheter.

Sökandet efter de saknade fortsätter på gator fulla av bråte, utbrända bilar och aska i kustprovinsen Valparaíso. Arbete pågår också med att identifiera de kroppar som hittats efter det att elden dragit fram, uppger rättsmedicinska myndigheter. Anhöriga som anmält släktingar som saknade har uppmanats att lämna dna-prov.

Bränder tog fart i kuststaden Viña del Mar i fredags, mitt i en värmebölja med temperaturer på runt 40 grader. Två andra städer, Quilpé och Villa Alemana, drabbades också hårt. Elden spred sig snabbt i torrt väder och hårda vindar.

Myndigheter misstänker att några av bränderna kan ha anlagts.