Tucker Carlson’s interview with Vladimir Putin is slated for criticismTucker Carlson har rest till Moskva för att intervjua Vladimir Putin, vilket har väckt både glädje och kritik. Carlson fick sparken från Fox News förra året, men har fortsatt sin karriär på sociala medier. Under sitt besök i Moskva har han hävdat att kriget i Ukraina har förändrat globala allianser och ekonomiska ordningar. Han har också kritiserat västliga medier och hävdat att de försöker censurera honom.

Kreml har hyllat besöket som en ”vinst för bossen” och anser att det kan hjälpa Putin i både det ryska presidentvalet och det amerikanska valet. Däremot har den norske professorn Hilmar Mjelde kritiserat Carlsons agenda och kallat honom för en ”antivästlig ultranationalist”. Han kritiserar också Carlsons samarbete med Putin och menar att det är som att ”pissa på Ronald Reagans grav”. Mjelde konstaterar att trots att Carlson förlorade jobbet på Fox News, så är han fortfarande en inflytelserik figur på den nyradikala och internetbaserade högersidan.