Centerns offensiv ledde till att ministern blev tvungen att besöka toaletten: ”Helt oacceptabelt”Centerpartiets försök att höja ersättningen till ukrainska flyktingar har tagit nya vändningar. Dramatiska scener utspelade sig i riksdagen när riksdagsledamoten Martin Ådahl tillsammans med ukrainska flyktingar försökte kräva migrationsministern på svar. Efter att migrationsministern avböjt mötet med flyktingarna, fick de sin upplösning i riksdagens café.

På torsdagen gjorde Centerpartiet ett nytt försök för att förmå regeringen att höja dagersättningen till ukrainska flyktingar. Under frågestunden i riksdagens kammare argumenterade Martin Ådahl för höjd ersättning, medan migrationsministern fasthöll regeringens linje.

Efter frågestunden följde Martin Ådahl migrationsministern till klädhängaren utanför kammaren och försökte övertyga henne att träffa flyktingarna. När migrationsministern vägrade, ledde det till en konfrontation där hon till slut tog ett telefonmöte på toaletten.

Reaktionerna på händelsen har varit delade, men Centerpartiet ger inte upp sitt krav på höjd ersättning till ukrainska flyktingar.