Handboll: Skaras vägg Isabella Mouratidou dominerar även som framspelare i kross: ”Fantastiskt bra prestation”


I förväg trodde de flesta på en jämn match när sexan Skara mötte femman Hallby. Men tiomålsskytten Melanie Felber, som blev utsedd till Skaras bästa spelare, och målvakten Isabella Mouratidou såg till att det inte blev så.

Mouratidou gjorde en imponerande benparad för att rädda ett skott och sedan fångade hon bollen på benet, vilket skapade en kraftig rekyl och touch till Ewelina Ström som gjorde målet 25-16 i tomt mål. Det var matchen i ett nötskal.

Hallby tog en timeout direkt, men matchen var redan körd.

”Skönt att hålla hela vägen”

– Det var en otroligt bra insats och vi kämpade från start till slut. Vi har haft en del jämna matcher den senaste tiden så det var skönt att hålla hela vägen, säger Mouratidou, som har en räddningsprocent på 37, till Handbollsligan live efter nionde matchen i rad utan förlust.

Efter matchen kramades hon extra mycket med Felber och mottog stående ovationer i Skara Idrottshall.

– Jag är nöjd med min insats och har ett otroligt bra försvar framför mig som gör det enkelt för mig att ta bollarna.

Hallby ledde med 2-1 i början av matchen innan den rann dem ur händerna.

– Redan från start blev det en stor uppförsbacke och den var svår att ta igen. Vi saknar effektivitet i våra avslut. Vi kommer till bra avslut men sätter inte våra lägen. Det var frustrerande, säger Hallbys Sophie Johansson och gav indirekt beröm åt Mouratidou.