Regeringen samlas till krismöte med ledningen för Karolinska InstitutetKarolinska Institutet lider av en allvarlig katastrof då frysar med automatiska kvävesystem slutade fungera, vilket ledde till förlust av unik forskning värd en halv miljard. Forskarkollektivet har polisanmält händelsen och kräver en utredning av de inblandade parterna. Efter att haveriet avslöjades kallade regeringen till ett möte med ledningen på institutet, där utbildningsministern uttryckte sin förståelse för forskarnas frustration. Regeringen kräver åtgärder för att säkerställa att detta aldrig händer igen och planerar att hålla möten med lärosäten runt om i landet för att öka säkerheten. Haveriet har drabbat många forskare och förstört år av forskning, vilket nu undersöks i en haveriutredning med interna och externa parter.