Skytten innan mordet i Tullinge: Rawa Majids sista ordMisstänkt skytt erbjöds mordarvode för att skjuta 47-årige Serdar till döds i Tullinge. Det misstänks att gängledaren Rawa Majid gav order till den 19-åriga skytten via chattar. Polisen befarar hämndaktioner mot gärningsmännen i och med detta. Planeringen av mordet på Serdar började den 28 februari förra året och 19-åringen erbjöds 250 000 kronor för att utföra skjutningen. Serdar hade inget att göra med gängkonflikten utan mordet mot honom pekades ut som hämnd för andra våldsbrott. Sonen till Serdar hade tidigare varit inblandad i en skjutning i Uppsala och det finns konkreta mordplaner på honom. Förutom 19-åringen åtalas även ytterligare tre personer i samband med mordet.addContainerGap
Den 19-åringen nekar till brott och påstår att han vaknade en morgon med 74 000 kronor i sin ficka, men åklagaren menar att det är mordarvode. Polisen bevakar nu ett tjugotal adresser runt om i Sverige då man fruktar nya hämndaktioner. Rawa Majid är fortsatt häktad i sin utevaro misstänkt för medhjälp till mord.