Valdagen: Skott och bomber


Militär och polis utanför en vallokal i storstaden Lahore i Pakistan.

Våld och oroligheter kantar valdagen i Pakistan. Från distriktet Dera Ismail Khan i nordväst rapporteras beväpnade män ha detonerat en bomb och sedan börjat skjuta mot ett polisfordon. Dådet ska ha tagit minst fem polisers liv och skadat två andra, enligt uppgifter från lokala polismyndigheter till AP.

Parallellt rapporteras två säkerhetsvakter ha dödats i ett bombdåd vid en vallokal i staden Lajja i sydväst. Ytterligare nio skadades i sprängningen, skriver AFP

Hela 44 politiska partier ställer upp i torsdagens val. På spel står 266 mandat i parlamentets underhus. Ytterligare 70 av mandaten är reserverade för kvinnor och religiösa minoriteter. Efter valet utser det nya parlamentet landets nästa premiärminister.