Fängelsestraff begärs för de åtalade poliserna av åklagarenTvå poliser i södra Stockholm står åtalade för grovt narkotikabrott och grovt tjänstefel och åklagaren yrkar på fleråriga fängelsestraff. Rättegången har hållits bakom stängda dörrar i Södertörns tingsrätt i Huddinge och avslutades sent på torsdagen.

Åklagaren Marianne Nordström anser att straffvärdet ligger på mellan fem och sex år för de båda poliserna. Den ena polisen är åtalad för två fall av grovt tjänstefel, brott mot tystnadsplikt samt grovt narkotikabrott. Enligt åklagaren har han påverkat en person att infiltrera och ge information om brott i ett nätverk, trots att det fanns en tydlig hotbild mot personen och det inte ingick i hans uppdrag att hantera sådana källor.

Den andra polisen är åtalad för grovt tjänstefel, brott mot tystnadsplikt, grovt narkotikabrott och ringa narkotikabrott. Narkotikabrotten gäller droger som bland annat ska ha transporterats, packats om och förvarats på ett olovlig sätt.

Båda poliserna förnekar brott, och advokat Jonas Granfelt som företräder den sistnämnda framhåller att det inte funnits brottsligt uppsåt. Poliserna har suttit häktade sedan september och ingen av dem släpptes på fri fot när förhandlingen avslutades.

Dom meddelas om två veckor.