Ignorerar frågan om USA-attack – håller tal i två timmarVladimir Putin har intervjuats av den tidigare Fox News-stjärnan Tucker Carlson i en uppmärksammad två timmar lång intervju. I intervjun diskuterade de kriget, NATO, Rysslands historia och landets förhållande till USA. Putin avfärdade inledande frågor om påstådd rädsla för en attack från USA och framställde det som en seriös konversation. De diskuterade också Minskavtalet, invandringen av Ukraina och problemet med nazism i Ukraina. EU-kommissionen har uttryckt oro över intervjun och menar att det kan vara en del av Putins ”förvrängda längtan att återinföra det ryska imperiet”. En talesperson för EU:s utrikesfrågor säger att man fruktar för Rysslands försök att använda intervjun som en del av dess ”informationskrig mot väst” och som ett sätt att förnedra Joe Biden inför novembers presidentval.
EU-kommissionen har också krävt att klipp från intervjun som sprids på sociala medier måste tas bort om de bryter mot EU:s nya regler om ”skadligt innehåll” i sociala medier. Carlson har skapat extram mycket uppmärksamhet i den ryska media genom sitt besök i Moskva, och statlig media har följt honom mycket noggrant. Putin uttryckte sin oro om det ryska spridningen av nazismen i Ukraina och kritiserade det härifrån. En rysk regeringskälla tror att Ryssland kan använda intervjun för att skrämma Joe Biden inför presidentvalet, men inte alla höga ryska företrädare stöder intervjun. Andrej Medvedev kritiserade Putins krypande för Tucker Carlson och hånade glada ryssar som följde Carlsons besök i Moskva.