Inget fel med minnet mittRapport ifrågasätter president Bidens minne och förmågor

President Joe Bidens minne och förmågor har kommit i fokus efter en rapport som ifrågasätter hans privata hantering av hemligstämplade dokument. Utredare har granskat frågan och även om de inte hittat skäl till åtal, har de ändå uttryckt tvivel kring Bidens minne.

I en hastigt inkallad pressträff försvarade Biden sitt minne och påstod att det inte finns något fel på det. Trots det har han gjort flera felsägningar den senaste tiden, vilket har gett bränsle åt spekulationer kring hans mentala förmågor.

Utredaren Robert Hur, tillsatt av tidigare president Donald Trump, har beskrivit sin bild av Bidens förmågor i en rapport om hans hantering av hemligstämplade handlingar. Han skriver att Biden skulle framstå inför en jury som en sympatisk, välmenande äldre man med dåligt minne.

Rapporten har väckt frågetecken kring om Biden är lämplig att väljas om, och frågan om hans minne och förmågor kommer sannolikt att fortsätta att vara en het potatis i det politiska samtalsklimatet.