Jimmie Åkessons kritik mot Magdalena Andersson angående El-HajUppdaterad 22.37 | Publicerad 22.02

Jimmie Åkesson kritiserar Magdalena Andersson för hennes hantering av situationen med Jamal El-Haj. SD-ledaren anser att det är oacceptabelt beteende från en partiledare och att Socialdemokraterna är fullkomligt nedlusat med islamister.

Idag uppmanade Socialdemokraterna riksdagsledamoten Jamal El-Haj att lämna sin post efter att han förra året deltog i en Hamas-kopplad konferens trots partiets avrådan. Partiledaren Magdalena Andersson hade tidigare uttryckt sitt starka förtroende för El-Haj, men nu har partiet vänt och detta har fått Jimmie Åkesson att reagera starkt.

Åkesson anklagar Andersson och hennes parti för att vara en aktiv del av den islamistiska rörelsen i Sverige och menar att El-Haj inte är den förste socialdemokraten med kopplingar till islamism. Han hotar med att avslöja partiets ”dubbelspel gentemot svenskarna”.

Jamal El-Haj har tidigare svarat på kritiken om Hamas-kopplingar genom att hävda att han blivit utsatt för ett rasistiskt drev och att hans deltagande i konferensen var motiverat av kärleken till sitt parti och det palestinska folket.

Socialdemokraternas partidistrikt i Skåne meddelade idag att de inte längre har förtroende för El-Haj. Partiledaren Magdalena Andersson uttalade sig kort och sa att hon har fullt förtroende för Skånes partidistrikts beslut.

Aftonbladet har försökt att nå Jamal El-Haj för en kommentar, men utan framgång.