Lunchpaus mitt i avgaserna och smutstvätten – så tar ambulanspersonalen en pausPersonalen på Huddinge Sjukhus har blivit tvungna att ta sin lunchrast bland avgaser och smutstvätt efter att de blivit utslängda från sitt lunchrum. Tidigare har ambulanspersonalen fått äta tillsammans med akutpersonalen i deras lunchrum, men nu har de blivit hänvisade till ett ”pausrum” bland ambulanserna där de måste dela på en gammal soffa, en nedgången kontorsstol och en gammal plaststol som är placerad i ett hörn. Det finns även en diskho som städpersonalen använder för smutsvatten och en tvättmaskin för använda patientkläder i rummet. En av personalen har till och med blivit sjuk efter att ha druckit vatten från kranen där.

Tomas Buxbaum, fackligt ombud för ambulanspersonalen, beskriver situationen som ”åt helvete”. Facket har försökt diskutera lösningar med regionen och fastighetsansvarig, Magnus Linderoth, säger att det är ett problem som har uppstått gradvis. Han förklarar att ambulanspersonalens möjligheter att äta lunch har minskat och att akutpersonalens behov att använda sina lokaler har ökat.

Sara Schulz, verksamhetschef för akutpersonalen, har erbjudit ambulanspersonalen en temporär lösning genom att erbjuda en lokal nära ambulanshallen, men fastighetsansvarige Magnus Linderoth är inte nöjd med detta och vill ha en långsiktig lösning på plats för alla regionens sjukhus.