Märta, tack för alla underbara samtal och skratt


Uppdaterad 13.32 | Publicerad 13.22

Märta Stenevi meddelar att hon avgår som språkrör för Miljöpartiet. Arkivbild.


Märta Stenevi avgår som språkrör för Miljöpartiet. Kollegor och politiker kommenterar avhoppet.

”Det finns så mycket att säga om din insats i den gröna rörelsen Märta Stenevi, men i dag vill jag bara säga tack! Tack för allt du gjort och för att jag fått chansen att lära känna dig. Nu hoppas jag att du får tid att må bra och vara tillsammans med familjen”, skriver Grön Ungdoms språkrör Rebecka Forsberg på X.

På sociala medier kommenterar även flera företrädare för övriga partier beskedet att Stenevi slutar som språkrör. Nooshi Dadgostar (V) skriver på Instagram:

”Tack Märta för allt. För samtalen, skratten och det goda samarbetet. Märta är en rakryggad politiker med tydlig kompass. Hon har stått upp även när det blåst. Politiken kan vara hård ibland, ibland för hård. Ser fram emot att se Märta i riksdagen framöver.”

Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson säger till Aftonbladet:

– Jag vill tacka Märta Stenevi för ett mycket gott samarbete och viktiga insatser under åren som minister och språkrör.

Arbetsmarknadsministern och Liberalernas partiledare Johan Pehrson skriver på X:

”Tråkigt att höra om kollegan Märta Stenevis besked. Men rätt att prioritera hälsan och fokusera på familjen. Politik är viktigt, men inte det enda som är viktigt. Tack för raka och uppfriskande debatter genom åren!”