Oväntat russiskt nederlag i UkrainaRysslands president, Vladimir Putin var nyligen intervjuad av den amerikanske journalisten Tucker Carlson. Under den omkring två timmar långa intervjun, diskuterade Putin bland annat Ukrainakriget och Rysslands relation med väst.

I intervjun förklarade Putin sin syn på Ukraina och hävdade att det är omöjligt att besegra Ryssland i Ukraina. Han skyllde kriget på Ukrainas närmande till USA och Nato. Putin hävdade också att det är uteslutet för Ryssland att invadera Polen eller Lettland, om det inte är i självförsvar.

Detta var den första intervjun som en västerländsk journalist har genomfört med Putin sedan Ukrainakriget började. Carlson, tidigare känd från Fox News och en stark anhängare av den avsatte presidenten Donald Trump, har starkt motsatt sig USA:s militära hjälp till Ukraina.

Intervjun publicerades sent på torsdagskvällen och skedde samtidigt som USA:s nästa stödpaket till Ukraina, värt 60 miljarder dollar, har blockerats av republikanska ledamöter i kongressen. Putin uppmanade USA att sluta leverera vapen till Ukraina om de verkligen ville ha en lösning på konflikten.

Detta möte mellan Putin och Carlson har väckt stor internationell uppmärksamhet och har gett en inblick i Putins syn på konflikten i Ukraina och hans relation med västvärlden.