Senaste uppdateringarna: Snabba nyheter från AftonbladetNYHETER DU INTE FÅR MISSA:SD-ledaren Jimmie Åkesson kritiserar Magdalena Andersson för att ha ljugit om riksdagsledamoten Jamal El-Haj, och hävdar att S är ”nedlusat med islamister”. Socialdemokraterna har nu uppmanat El-Haj att lämna sin post efter att han deltog i en Hamas-kopplad konferens förra året.
Israels militär har stormat ett sjukhus i Khan Yunis i södra Gaza, vilket driver palestinska Röda halvmånen, men bekräftar att de agerade baserat på information om Hamas-aktivitet. Röda Halvmånen rapporterar att flera av sjukhusets anställda och patienternas anhöriga har gripits.
Läkare Utan Gränser uppmanar till att stoppa Israels planerade markoffensiv mot Rafah och menar att det skulle få katastrofala konsekvenser. Samtidigt har Abbas, Palestinas president, fördömt Israels förberedelser på att evakuera Rafah inför en markinvasion.
F.d. chefredaktören för Dagens Nyheter, Svante Nycander, har avlidit vid 91 års ålder och representerade ett socialliberalt patos. Larmet om ”hysteriska dödsskrik” visade sig vara en karaokekväll, och en man har gripits efter att ha tagit sig in i en villa i Stockholm.
Sist men inte minst räddades en treårig flicka efter att ha varit instängd i 60 timmar efter ett jordskred i Filippinerna. En person i Stockholm blev nedbrottad av polisen efter att ha tagit sig in i ett förvaringsskåp på en tågstation, och flera andra olyckor och händelser har inträffat runt om i Sverige.