Simning: Sista möjligheten för männen att kvalificera sig till OS


Det svenska herrlaget på 4×100 meter fritt – Isak Eliasson, Robin Hansson, Marcus Holmquist and Björn Seeliger – har försökt, men inte lyckats kvala in till OS förut. Nu är det sista chansen när VM i lång bana avgörs i Doha, Qatar, med start 11 februari.

– Jag är astaggad. Vi snackar om det hela tiden. Alla känns väldigt taggade, lite nervösa. Det ska bli kul, säger Robin Hanson till SVT Sport.

I VM i Japan 2023 fanns chansen att ta sig till OS, men där tog laget inte chansen. Nu krävs bättring för att inte missa en biljett till Paris.

– Det är svårt att säga tidsmässigt men det krävs att vi är på tårna när det kör i gång och att vi alla pressar oss ned på tider vi kanske inte varit på än, säger Robin Hanson.

”Behöver vara i gång”

Med tanke på att lagkappen är så tidigt på mästerskapet kan det vara svårt att vara i gång tillräckligt fort. Något som laget ska försöka ändra på till den här gången. Redan första dagen på VM behöver laget vara redo.

– Vi behöver vara i gång tidigare än vad vi var. Vi har gjort lopp fram tills nu, och kommer göra lite lopp i morgon också bara för att komma in i rytmen och sedan vara redo att köra på söndag, säger Björn Seeliger till SVT Sport.

Två svenska simmare har fått hoppa av VM på grund av sjukdom – frisimmaren Elias Persson och fjärilssimmaren Oskar Hoff.