Bandy: Broberg säkrade den sista slutspelsplatsen med seger över Hammarby – en välförtjänt belöning


Tränaren Andreas Westh är glad och stolt över grabbarnas insats och beskriver avslutningen av serien som stark. Han uttrycker en bonuskänsla över att laget tog sig till åttondelsfinalen och beskriver det som en jätteskön känsla, enligt Bandypuls.

Inför kvällens match var förutsättningarna klara. Hammarby behövde en vinst eller oavgjort för att ta sig till åttondelsfinalen, medan Broberg behövde vinna för att säkra sin plats.

Med tio minuter kvar säkrade Broberg segern genom att Karl Tagesson sköt in 4-1, vilket resulterade i jubel från den tillresta klacken.

Hammarby förlorade slutspelsplatsen

Hammarby tog ledningen med 1-0 i slutet av första halvlek genom David Jansson, men Broberg vände matchen i andra halvlek. Tatu Ässämäki och Fritiof Hagberg bidrog med mål, och Erik Jonsson ökade ledningen till 3-1.

Hammarby förlorade sin slutspelsplats efter att ha förlorat mot nästjumbon Motala med 6-1 i snökaoset tidigare i veckan. David Jonsson uttrycker besvikelse över förlusten och säger att laget blev för passiva i andra halvlek.