Skidskytte: Baiba Bendika, nybliven mamma, utmanade det franska laget trots hälsoproblem


Lettländskan hade bronset inom räckhåll fram till det sista skottet som hon missade. Det resulterade i en straffrunda på 25 sekunder och hon fick nöja sig med en femte plats, vilket motsvarade hennes tidigare bästa resultat i världscupar och mästerskap.

– Det var nästan perfekt förutom det sista skottet, men jag är supernöjd. Det är roligt att ett litet lag som Lettland kan utmana ett stort lag som Frankrike, säger Bendika till SVT Sport.

Hon var endast 5,7 sekunder från bronset och blev därmed näst bästa mamma efter silvermedaljören Justine Braisaz-Bouchet.

– Det var verkligen mammakraft idag, jag var näst bäst som mamma.

”Svårt att se en liten bebis vara sjuk”

Att gå från förlossning till att utmana om medaljer på 4,5 månader är en bedrift i sig.

– Det har inte varit lätt. Det har varit utmaningar men man får anpassa sig och det har gett så många positiva känslor, vilket har varit så härligt, förklarar Bendika.

Det var en jobbig tid efter barnafödandet.

– Efter födseln fick både jag och Emils hälsoproblem, vilket påverkade psyket. Det har varit svårt att se en liten bebis vara sjuk, men jag är glad över att han är bättre och att hela familjen är här, säger Bendika, som inte vill gå in på vad för sorts problem som uppstod.

– Det håller jag privat, säger den lettiska idrottaren.