Han vann finska Melodifestivalen: ”Jag älskar Sverige”


Teemu Keisteri, även känd som Windows95man, är ursprungligen en bildkonstnär och DJ. Under den finska motsvarigheten till Melodifestivalen, känd som Tävlingen för ny musik UMK, överraskade han publiken med en kalsongchock på scenen. Tillsammans med honom hade han Henri Piispanen, som egentligen inte är en del av Windows95man-konceptet.

I en intervju med finska YLE berättar duon att de inte hade förväntat sig att vinna och att de först var glada över att hamna i topp tre och sedan att komma tvåa, men att de sedan oväntat vann.

Ifrågasättande av internationella juryn

Teemu Keisteri ser fram emot att åka till Malmö och utmana Sverige efter förra årets förlust i Eurovision. Han uttrycker sin positiva inställning till grannlandet och säger att det är sitt favoritland att uppträda i efter Japan.

Namnbytet och åsikter om Israel

Teemu Keisteri förklarar att de måste byta namn eftersom reglerna inte tillåter produktplacering, och att de inte längre kommer kunna tävla under namnet Windows95man.

När det gäller Israels deltagande i Eurovision säger Teemu Keisteri att duon helst ser att Israel inte deltar och att de hoppas att EBU fattar de rätta besluten.

Se en del av deras framträdande i klippet ovan.