Ökande dödssiffran efter skred i Filippinerna


Räddningsarbetare i det skreddrabbade samhället Masara i torsdags. Arkivbild.


Dödssiffran stiger kraftigt efter jordskredet nära en guldgruva i Filippinerna. På söndagen rapporteras sammanlagt 54 döda, efter att ytterligare 19 omkomna hittats under bråten i det hårt drabbade samhället Masara. Fortfarande saknas 63 gruvarbetare och invånare, enligt lokala myndigheter.

Stenar, lera och träd sveptes i tisdags iväg mer än 700 meter nedför en brant bergssida i området. En bussterminal för anställda vid en gruvföretag begravdes under skredet, precis som 55 närliggande hus.

I fredags räddades en treårig flicka efter flera dagar under bråte, i vad räddningsarbetare beskrev som ett ”mirakel”.

Myndigheterna har lovat att fortsätta sökarbetet fram till att alla som anmälts saknade har hittats.