Tonåring avliden efter demonstrationer i Senegal


Många har demonstrerat under veckan efter att president Macky Sall meddelade att det planerade valet skjuts upp. Tre personer har dött som en följd av oroligheterna. Bilden togs i fredags i huvudstaden Dakar.


En tonåring har avlidit efter sammandrabbningar i den senegalesiska staden Ziguinchor.

Det är det tredje dödsfallet under oroligheter som har brutit ut sedan president Macky Sall förra helgen meddelade att ett val som var tänkt att hållas i februari skjuts upp till i december.

Många unga som deltagit i veckans protester har hamnat i sammandrabbningar med landets säkerhetsstyrkor.

Protesterna har blivit allt mer våldsamma. Tonårsdemonstranten, som enligt sjukhuset var 19 år men enligt id-handlingar var 16 år, avled på sjukhuset efter att ha skadats i huvudet, enligt en källa på sjukhuset.

Det faktum att valet har senarelagts har mötts av internationell oro. USA, EU och Frankrike har uppmanat landets styre att hålla valet så snabbt som möjligt. En talesperson för EU uppmanar också Senegal att ”garantera grundläggande friheter” i samband med oroligheterna, samt beklagar dödsfallen.